Åke Olsson i Floda AB

Åke Olsson i Floda är producent och grossist i kransstommar och kransgrönt inklusive dekoration och tillbehör, samt inredning och mässmonters för butiker och utställare inom branschen.

Inom företaget finns generationer av kunnande och erfarenhet och vi värnar om kontinuitet och kvalitet i våra åtaganden och produktioner. Här finns också entreprenörskap, öppna sinnen och idérikedom som viktiga egenskaper i vår leveransförmåga och långsiktiga relation med våra kunder.

Vi har vårt kontor och produktion i Floda, längs E20 mellan Göteborg och Alingsås.

Distribution och försäljning sker med utgångspunkt i Partihallarna i Göteborg, där vi träffas säkrast Mån-Fre 06.00-10.00.

Försäljning sker direkt till butik alternativt via återförsäljare.

Historik

Firman grundades 1925 av Trädgårdsmästare Isidor Olsson. Redan kort efter etableringen av Handelsträdgården blev produktion av kransstommar en betydande del av rörelsen. I början av 1950 talet delades rörelsen i vad som idag är Åke Olsson i Floda samt Bengtsbo Handelsträdgård.

Åke Olsson drev produktionen under många år och la grunden till det Åke Olsson i Floda vi ser idag. Rörelsen har sedan förädlats och utvecklats vidare av sönerna in i 2000-talet.

Verksamheten idag omfattar bland annat en modern produktionsanläggning för kransstommar, dekoration och inredning. Sortimentet utgörs till stora delar av standardprodukter samt beställningsjobb och specialtillverkning, och som idag utgör en betydande del av våra åtaganden.